Yurtdışı Eğitim
Yurtdışı Eğitim
Yurtdışı Eğitim, başvurmak için lise mezunu olmak yeterlidir. Yurtdışı Eğitim’e kayıt olmak için herhangi bir alan ayrımı ve LGS-LYS puan şartı aranmamaktadır. Yurtdışı eğitim üniversiteleri, meslek lisesi veya lise diploması derecesi farkı gözetmeden okumak isteyen öğrencilere onay vermektedir. Yurtdışı Eğitim için taban puanları yoktur.
Yurtdışı Üniversite Hazırlık Eğitim Dil Okulu
Yurtdışı Üniversiteler’inde eğitim, İngilizce veya ilgili ülkenin dilinde verilmektedir. Uluslararası İngilizce dil yeterlilik belgelerine sahip olan öğrenciler (IELTS 6,5 veya TOEFL 213), Yurtdışı Eğitim görmek isteyen adaylar direk 1. sınıftan başlayabilirler. Yeterli dil bilgisine sahip olmayan öğrenciler ise üniversite bünyesinde verilen dil hazırlık eğitimini alırlar. Üniversite Hazırlık Dil Eğitimleri, öğrencinin okuyacağı lisans programının diline değişmektedir. Yurtdışı Eğitim Üniversite Hazırlık Dil kursları genelde 9 ay ( iki sömestr ) sürmektedir. Öğrenci, dil eğitiminin yanı sıra okuyacağı lisans programına göre alan dersleri eğitimi almaktadır. Örneğin İngilizce Tıp okuyacak bir öğrenci ingilizce dil eğitiminin yanı sıra biyoloj ve kimya alan dersleri eğitimi alır, teknik okuyacak öğrenciler ise dil eğitiminin yanı sıra matematik ve fizik alan dersleri almaktadırlar. Yurtdışı Üniversiteleri , avrupa standartlarındadır.
Yurtdışı Eğitim Fiyatları
Yurtdışı eğitim fiyatları, birçok faktöre göre farklılık göstermektedir. Yurtdışı Eğitim fiyatları, ülkeden ülkeye ve bölüme göre değişkendir. Genelde Balkan üniversiteleri, Avrupa ülkelerindeki üniversitelerden daha uygun fiyatları olmaktadır. Yurtdışı eğitim için lise veya dengi okul mezunu olmak yeterlidir. Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı eğitim uzmanları bütçenize ve hayalinize uygun seçeneği bulmanızda sizlere yardımcı olacaktır.
Yurtdışı Eğitim Lisans Tamamlama
Türkiye’de 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları kendi bölümlerinde Yurtdışı eğitim lisans tamamlama programına katılabilirler. Meslek yüksekokulu mezunları yeterli dil eğitimine sahip değillerse, öncelikle yurtdışı üniversite hazırlık dil eğitimi almaları gerekir. Yurtdışındaki diğer lisans tamamlama eğitim programlarımız için eğitim uzmanlarımız ile irtibata geçebilirsiniz.
Yurtdışı Eğitim Üniversite
Yurtdışı Eğitim Üniversite, başvurularımız tüm sene boyunca devam eder. Yurtdışı Eğitim Üniversite kabul belgesi 4-5 haftada alınmaktadır. Yurtdışı öğrenci vizesi de 4-5 haftadır. Öğrencilerin Yurtdışıda Üniversite Eğitim alabilmesi için 8-10 haftaya ihtiyaçları bulunmaktadır.Bu süreler kesin olmamakla beraber değişebilmektedir.
Yurtdışında Tıp Okumak
Yurtdışıda Tıp Fakültesi’ne kayıt olmak için herhangi bir puan şartı aranmamaktadır. Yurtdışıda Tıp Okumak için taban puanları yoktur. Yurtdışıda Tıp Okumak için Lise Mezunu olmak yeterlidir.
Yurtdışıda tıp, diş hekimliği, eczacılık alanlarında eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri setinasyonlardan biri olan Yurtdışı eğitim fırsatları sizleri beklemektedir. Tıp için lisans eğitimi 6 yıl olup, üniversitelerin yıllık ortalama fiyatları ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Yurtdışı eğitim alacak bir öğrencinin, konaklama ve sosyal giderleri için eğitim uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Yurtdışında tıp eğitimi almak, diş hekimliği ya da eczacılık gibi bölümleri okumaya karar vermeden önce mutlaka kendinizi ve yeterliliklerinizi doğru biçimde değerlendirmelisiniz. Üniversiteye girmek değil, bitirip mezun olabilmek önemlidir.
Yurtdışı Eğitim Başvuruları ve Kayıt Belgeleri
Tüm belgeler Valilik veya kaymakamlık’ta apostil yapılmalıdır.
1 - LİSE DİPLOMASI; Lise Diploması aslı ve Noterden tasdikli sureti, vilayet makamından apostilli.
2 - PASAPORT FOTOKOPİSİ; Pasaportun resimli olan bölümün fotokopisi. (En az 2 yıl süreli )
3 – TRANSKRIPT; Lise Not Dökümü 1.2.3.4 Dönemi Yıl Sonu notlarını gösteren belge vilayet makamından apostilli
4 - SAĞLIK RAPORU; Devlet hastanelerinden veya Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu,
ve HIV negatif ibaresi yer almalıdır. Sağlık müdürlüğü onaylı resimli ve vilayet makamından apostilli
5 – NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ; Nüfus müdürlüğünden alınacak. Vilayet makamından apostilli
6- FOTOGRAF; 7 Adet vesikalık resim arka zemini beyaz olması gerekir.
7– ADLİ SİCİL KAYDI; Vilayet makamından apostilli
8 – TAAHÜTNAME; Yurtdışında eğitim göreceği süre boyunca eğitim ve yaşam masraflarını karşılayacağına dair noterden belge. Vilayet makamından apostilli
NOT: Apostil mührü Valilik veya Kaymakamlık makamlarında basılan bir mühürdür.
Belgenin yurt dışında üst makamlarda geçerliliğinin olmasını sağlamaktadır.
Yurtdışı eğitim başvuruları tüm sene devam etmektedir.
Yurtdışı Eğitim Şartları
Yurtdışı Eğitim almak için meslek lisesi veya lise mezunu olmak yeterli olmaktadır. Yurtdışı Eğitim alacak öğrenciler yeterli derecede ingilizce dil bilgisine sahip değillerse ,üniversite dil hazırlık okuluna devam ederler. Başarılı olduklarında İstedikleri bölümde devam etme şansına sahipler.
Yurtdışı Eğitim Taban Puanları
Yurtdışı Eğitim Taban Puanları yoktur. Yurtdışı Eğitim için lise diploması sahibi olmak yeterlidir.
Yurtdışı Eğitim LGS-LYS
Yurtdışı Eğitim için LGS-LYS şartı aranmamaktadır.
Yurtdışı Eğitim YÖK Denklik
Yurtdışı Eğitim üniversiteleri YÖK tarafından tanınmaktadır.Diplomalar Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerlidir.
Yurtdışı Eğitim Bölümleri
Yurtdışı Eğitim bölümleri İngilizce ve ilgili ülkenin dilindedir. Uluslararası yeterlilik belgesi (IELTS 6,5 veya TOEFL IBT 79 gibi) olan öğrenciler Yurtdışı üniversite eğitim’ine 1.sınıfa doğrudan başlayabilirler Diğer dillerdeki bölümler için Yurtdışı Eğitim Üniversite hazırlık dil eğitimi alınmalıdır.
Yurtdışı Beslenme Giderleri, Yurtdışı Yurtlar, Evler, Yurtdışı Ulaşım, Yurtdışıda Yaşam
Yurtdışı Eğitim alan öğrenciler gıda malzemelerini marketlerden temin etmektedirler. Yurtdışı yurtların yakınlarında büyük marketler bulunmaktadır.
Yurtdışı üniversitelerin kampüs yurtları bulunmaktadır. Yalnız her üniversite yabancı öğrencilere yurt imkanı sağlamamaktadır. Yurtdışı Eğitim alan öğrenciler 2-3 arkadaş ile birlikte ev kiralayabilirler. Yurtdışı ev kiraları, tutulacak evin lüksüne,semtine ve bulunduğu konuma göre değişmektedir.
Yurtdışı eğitim öğrencileri ulaşım için aylık abone kartı kullanmaktadır. Ulaşım, dolmuş ve otobüs ile yapılmaktadır. Yurtdışı üniversite bünyesinde yurtlar bulunabilir. Yurtlar- Üniversiteler arasında ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yurtdışı Para Birimi, Yurtdışı Banka
Yurtdışı Para, euro veya gidilecek ülkeye göre değişir. Öğrenciler diğer Yurtdışı bankalarında da hesap açtırabilirler.
Yurtdışı Askerlik Tecili
Yurtdışı Eğitim öğrencileri hazırlık dil okulu sırasında max 2 yıl, 29 yaşına kadar askerlik tecili yaptırabilirler. Lisans eğitimi sırasında max 6 yıl, 29 yaşına kadar askerliklerini tecil yaptırabilirler.
Yurtdışı’nda askerlik tecil işlemleri T.C. Yurtdışı Konsolosluğunda yapılmaktadır.
Yurtdışı Üniversite Eğitim Fırsatlarımız !
Yurtdışı Eğitim Başvurlarımız tüm hızıyla Devam Ediyor. Yurtdışı Eğitim Kayıtları için bize ulaşmanız yeterli.
Yüzlerce Yurtdışı Eğitim Üniversiteleri Sizleri Bekliyor !
Yurtdışında YKS -TYT- AYT Şartı Aranmadan İstediğiniz Bölümde Eğitim Fırsatı,
Yurtdışı eğitim hayaliniz varsa , size uygun ve cazip imkanlarımızdan yararlanın.
Yurtdışı Üniversite Eğitimi - Makedonya,Ukrayna, Bulgaristan,Romanya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kosova, Macaristan, Avusturya Üniversiteleri’ne taban puanları uygulaması olmadan kayıt olma imkanına sahipsiniz.
Yurtdışı üniversitelerinde YKS -TYT- AYT Şartı aranmadan! Üniversiteli olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
Marmara Yurtdışı Eğitim ile YÖK tarafından tanınan üniversiteler, YKS -TYT- AYT'de istediği yeri kazanamayan öğrenciler için ''ucuz'' eğitim fırsatı sunuyor
YKS -TYT- AYT sınavına girmeden ve Şartı aranmadan sadece lise diploması ile üniversiteli olabileceğinizi biliyor musunuz?
İstediğiniz üniversitede istediğiniz bölümü okuma şansınız olduğunuzu?
Tüm dünyada geçebilecek bir diplomaya sahip olabileceğinizi?
Eğitim ücretlerinin Türkiye’den çok ucuz olduğu bir yerde okuyabileceğinizi?
Üniversiteye giden tek yol YKS -TYT -AYT değil, Yurtdışı Eğitim Nedenleri
Bu yıl 1 milyon 700 bin öğrenci YKS'de ter döktü. Ancak bunların çok azı hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleşebildi. Bir bölüme yerleşenlerin arasında, seçtikleri bölümün içeriğini, o mesleki alanın geleceğini ya da iş potansiyelini bilmeyenlerin sayısının hiç de az olmadığı artık herkesin bildiği bir gerçek.
YKS'de istediği sonucu elde edemeyen ya da Türkiye'de üniversiteye girebildiği halde daha yüksek standartlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için başka seçenekler de var. Üniversiteli olmanın tek yolu ülke sınırları dahilindeki üniversiteler değil. İşte farklı alternatifler:
Hazırlık Yılını Yurtdışında Değerlendirmek
Yurtdışında YÖK 'ün tanıdığı üniversitelerde, istediğiniz bölümde eğitim görme şansına sahipsiniz.
Birçok öğrenci Türkiye'deki özel üniversitelerle yaklaşık aynı yada daha ekonomik maliyetlerdeki yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almayı tercih ediyor. Ya da kazanmış oldukları bölümü dondurarak en azından hazırlık yılını yurtdışında değerlendiriyor. Yurtdışında İngilizce ve farklı dillerde hazırlık eğitimi alabilirler.
Yurtdışında Eğitim Üniversite
Yurtdışında önce dil, ardından üniversite eğitimi alabilirsiniz. İngilizceniz yeterliyse direkt üniversiteye başlayabilirsiniz. Önünüzde onlarca farklı seçenek var.
— Yurtdışında üniversite eğitimi mühendislik, mimarlık eğitimi 5 yıl, Tıp 7 yıl, Eczacılık 6 yıl sürüyor. Uluslararası öğrenciler öncelikli olarak eğitim alacakları alana yönelik 1 yıllık bir foundation yani akademik hazırlık eğitimi alırlar. Sonrasında lisans eğitimlerini sürmektedirler.
Neden Yurtdışı Eğitim ?
Uluslararası kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişimi, Türkiye'nin AB sürecinde ilerliyor olması, uluslararası şirketlerin ve yabancı sermayenin Türkiye'ye giriş hızının artması yabancı dilin ve yurtdışında eğitimin önemini arttırıyor. Çünkü uluslararası firmalar özellikle yurtdışında eğitim ve yaşama deneyimi olan, yabancı dil bilgisi çok iyi düzeyde olan kişileri öncelikle istihdam etmeyi tercih ediyorlar. Eğitim standartlarının ülkemize kıyasla çok yüksek olduğu gelişmiş ülkelerde dil eğitimi, üniversite, mastır, sertifika yada mesleki eğitim programlarına katılan öğrenciler ülkemizde ya da yurtdışında büyük oranda kariyer hedeflerine ulaşabiliyor.
Okullar, maliyetler, bölgeler, program içerikleri, başlangıç tarihleri, yaşam koşulları, vize işlemleri gibi konularda daha detaylı bilgi almak için ofislerimizden birini ziyaret edebilir ya da bizleri arayarak bilgi alabilirsiniz.
Yurtdışı eğitim, üniversite ve yaşam bir çok kişi için, hayatlarında bir kez gerçekleştirecekleri, zaman ve maliyetin önemli olduğu bir karar sürecidir.
Bu konuda size ancak konusunda uzman ve deneyimli yurtdışı eğitim sektörünün öncü kuruluşu Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yardımcı olacaktır.
Yurtdışı Eğitim – Araştırma
Yurtdışında üniversite eğitim almadan once bütçenize, ihtiyaçlarınıza, vize koşulları açısından durumunuza göre size en uygun olabilecek ülke ve şehrin belirlenmesi ilk yapmanız gereken olacaktır. Bu konuda da Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı eğitim uzmanları sizlere yardımcı olacaklardır.
Yurtdışında gitmek istediğiniz üniversitelerin ve şehirlerde size uygun olabilecek okullar, okul fiyatları , konaklama, yaşam, bilet, sağlık sigortası, vize ücretleri gibi masrafları da ayrı ayrı belirtilerek hesaplanır ve karşılaştırmalı bir maliyet tablosu çıkarılır.
Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı eğitim uzmanlarımız size gitmeyi düşündüğünüz dönem için okul fiyatlarını ödeme şeklini mutlaka anlatacaktır. Okul seçiminde bütçeniz dahilinde alabileceğinizin en iyisini almanız sağlanmaya çalışılır.
Yurtdışı Eğitim – Karar
Yurtdışı eğitim kararı almak çok önemlidir.Kararını veren öğrenci kendisi ile ilgili bilgiler yanında seçtiği okul, program ve konaklama isteklerini içeren detaylı bir kayıt formu doldurur. Öğrenciden istenilen gerekli belgeler firmamıza teslim edilir. Konaklama olarak isteyene yurt, isteyen öğrenciye ev kiralamaları için Andolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı firmamıza önceden bilgi vermesi gerekir.
Yurtdışı eğitim – Kayıt
Yurtdışı üniversite eğitim kayıtları, Marmara Yurtdışı Eğitim öğrencinin kayıt işlemini gerçekleştirir ve okuldan kabul belgesi alır. Kabul belgesinin okuldan gelme sürecinden sonra kabul belgesi öğrenciye verilir.
Yurtdışı Eğitim – Onay
Öğrencinin kayıt işlemlerinden sonra ilgili ülkeden gelecek Milli eğitim onayı Üniversite onayı ve yurt onayını aldıktan sonra öğrenciye verilir.
Yurtdışı Eğitim – Vize
Öğrenci vize için kendisinden istenen belgeleri tamamlayıp konsolosluklara teslim eder. Vize başvuru formları danışmanlarımız tarafından dikkatlice doldurulur. Başvurular şahsen öğrenci tarafından yapmak zorundalar. Vize için öğrenci ile yüz yüze görüşme gerekmektedir.
Yurtdışı Üniversite Bilet Ayarlanması
Marmara Yurtdışı Eğitim , öğrenci vizesini aldığında öğrencinin otobüs veya uçak bileti rezervasyonunu yapar. Esnek tutulabildiği ve fiyat olarak en ekonomik olabilecek seçeneği bulmaya gayret eder.
Yurtdışı Üniversite Gidiş Oryantasyonu
Öğrenci gideceği şehrini yaşam, iklim, yeme alışkanlıkları, kültür, konaklama konusunda dikkat etmesi gereken noktalar konusunda bilgilendirilir. Özellikle ilk kez yurtdışına çıkacak öğrenciler için gidiş, pasaport kontrolü, aktarmalar dikkatle anlatılır.
Yurtdışı Eğitim - Hedefinize varış ve sonrası destek
Marmara Yurtdışı Eğitim okullarla ilgili öğrencileri önceden bilgilendirmekte ve beklentilerini doğru tuttuklarından emin olmaya çalışmaktadır.
Bununla beraber okulla veya konaklama ile ilgili yaşanabilecek bir sorunda öğrenciler Marmara Yurtdışı Eğitim 'e yazarak veya telefonla ulaşarak her zaman yardım alabilirler.
Aynı deneyimleri daha önce kendileri yaşamış olan danışmanlarımız bazen sadece yanlış anlamalardan kaynaklanan sorunları okulla konuşarak çok daha hızlı çözeceklerdir.
VE DAHA NİCE SORULARINIZ İÇİN EN DOĞRU BİLGİYİ MARMARA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI EĞİTİM UZMANLARI’NDAN ALIN…
MARMARA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI KALİTESİ VE FARKIYLA TANIŞIN…